Tuzla City ide u polufinale

Musemić otkrio kakav savjet je dao Muminoviću za penale: "Bio je malo nemiran..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Tuzla City je danas na Tušnju bio bolji od Željezničara nakon bolje izvođenih penala, a u regularnom dijelu meča rezultat je bio 1:1.

Nakon utakmice medijima se obratio trener tuzlanskog tima Husref Musemić.

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu gdje smo imali dobre dvije šanse i gdje je golman dobro reagovao. Poslije toga smo prihvatili igru Željezničara gdje su oni objektivno u tom trenutku bili jači, a to je duge lopte i duel igra. Imali su dosta kornera i sa strane ubačaja i tu smo možda malo pogriješili".

"Na poluvremeno smo tražili da u drugom dijelu počnemo da igramo i kada smo počeli igrati tada smo i zabili gol. Imali smo sreće u zadnjoj minuti da je Štilić pogodio stativu, ali to je sastavni dio. Penali su lutrija i mogao je i Željezničar proći. Sigurno kada u četiri dana igrate s tako kvlaitetnom ekipom i napravite takav rezultat morate biti zadovoljni. Čestitam igračima i danas su imali voljni momenat, ono što je meni u svakom trneutku najbitnije, a drugo je šta će se dešavati na terenu i nekada možda da izgubiti, ali im nikada neću zamjeriti kada je taj segment u pitanju".

Muminović junak u penal seriji?

"Junaci su oni svi. On je golman morao je braniti penale, rekao sam poslije dva prva penala da je nemiran i hodao je po liniji, rekao sam da ostane miran i da će imati možda veću koncentraciju da reaguje i eto na kraju zadovoljni smo i sretni. Žao mi je što se Šehić na kraju povrijedio

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Želja za polufinale što se tiče protivnika?

"Imamo za četiri dana utakmicu u Mostaru i vidjet ćemo ko će nam biti zdrav. Vidjet ćemo".

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.