Sigurno je u vrhu

Je li igrač Tuzla Cityja jučer stigao do apsolutnog rekorda Premijer lige?

Admin Čaušević

Tuzla City je najboljim tim Premijer lige u drugom dijelu sezone. Izabranici Husrefa Musemića su jedini s maksimalnim učinkom u tri kola nastavka. 

Tuzlanski tim je pokazao snagu i u Kupu BiH izbacivši Željezničar. Istog rivala su pobijedili u prvenstvu. Savladani su još Sloboda i Zrinjski.

Posebice je bila impresivna pobjeda nad Zrinjskim u gostima. Na stadionu Pod Bijelim brijegom je bilo 1:2, uz zaista odlično izdanje gostiju.

Na tom meču je pao i možda apsolutni rekord Premijer lige kada je u pitanju broj pretrčanih kilometara na jednom meču, barem kada su u pitanju javnosti dostupni podaci.

Nekolicina klubova iz bh. elite poslije utakmice objavljuje podatke o broju pretčanih kilometara, oni koji najviše pretrče na jednom meču obično to rade u rasponu od 11 do 12 kilometara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, Augustin Doffo je jučer otišao korak dalje jer je prema podacima kojeg je objavio Tuzla City Argentianc pretrčao čak 12.7 kilometara, preciznije 12.699 metara.

Interesantno da je Doffo zamijenjen u samom finišu meča. Da je odigrao kompletan susret možda bi prešao i magičnu cifru od 13 pretrčanih kilometara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.