Prva liga RS

Novi kiks Zvijezde 09, Rudar danas može uraditi sjajan posao

Samir Mlaćo
Jučer je odigrano sedam susreta 19. kola Prve lige RS, a jedan se igra danas.

Zvijezda 09 je ponovo razočarala. Ovaj put tim iz Etno sela Stanišići samo je remizirao sa Slobodom Novi Grad (0:0). Sutjeska i Željezničara su također podijelili bodove (2:2), dok je Slavija došla do vrijedna tri boda protiv Jedinstva iz Brčkog. Za domaće je strijelac bio Kerim Bajrić, a za goste Adel Ajkunić i Dejan Bjeloš.

Borac iz K. Dubice je golom Siniše Radoje savladao Ljubić (1:0), dok je Leotar sa sigurnih 3:0 nadigrao Podrinje iz Janje. U listu strijelaca su se upisali Emanuellah Blažević dva puta, te jednom Lazar Zečević.

Tekstilac je bio bolji od Kozare golom Stefana Dujakovića, a jedan pogodak viđen je i u duelu Drine Zvornik i Sloge Doboj. Domaći su slavili 1:0 golom Jovana Zarića u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Današnji meč Alfa Modriče i Rudar Prijedora igra se od 15 sati u direktan prijenos na Arena TV.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.