Estonci i pravila

Kako li se samo osjećao? Zamijenjen u 13. sekundi utakmice, a nije riječ o povredi

Edmir Škorić

U Estoniji je viđena jedna nesvakidašnja i blago rečeno bizarna situacija.

Naime, nogometaš ekipe Nomme Kalju Lauri Suup (16) morao je da napusti teren samo 13 sekundi nakon što je lopta krenula s centra.

Nije, naravno, imao kada ni da se povrijedi niti da razočara trenera pa da se ovaj odluči na prerano njegovo vađenje iz igre, već razlog leži u činjenici da pravila u Estoniji kažu da svaka ekipa mora početi utakmicu s najmanje dva igrača iz domaćeg pogona.

S obzirom na brojne slučajeve koronavirusa, mnogi igrači ovog tima nisu bili na utakmici, pa je jedan od omladinaca dobio priliku da starta i da se na taj način ispoštuje kvota, ali je odmah zamijenjen.

Na društvenim mrežama postoji rasprava o datoj situaciji i mnogi smatraju da je mladi nogometaš trebao provesti na terenu barem nekoliko minuta, jer bi ovakvi potezi mogli da ostave psihološkog traga na razvoj njegove karijere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.