Fasciantan podatak

Piše se Fanimo, a čita "bordo talisman"

Admin Čaušević

Matthias Fanimo je postizao golove u tri od četiri takmičenja u kojim se FK Sarajevo takmičio ove sezone.

Odlaskom Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića, te zbog duže vremena odsutnog Mersudina Ahmetovića Fanimu je pripala uloga "žile kucavice" bh. šampiona.

Dovođenje brzonogog Engleza na stadion Asim Ferhatović Hase je jedan od najboljih poteza u posljednjoj deceniji za FK Sarajevo jer upotpunosti opravdava uloženo.

Za Fanima se znalo da bi trebao preuzimati više odgovornosti u proljetnom dijelu nakon što su ekipu napustili Tatar i Rahmanović, a 27-godišnjak upravo to i radi.

Fanimo s punim pravom može poprimiti i epitet talismana bordo tima jer kada on postigne gol Sarajevo u 90 % slučajeva ostvari trijumf.

Jedini izuzetak je utakmica protiv Borca u Banjoj Luci, ali i ta dva gola za konačnih 2:2 se mogu smatrati kao za pobjedu obzirom u kakvim oklonstima su postignuti (Sarajevo je imalo igrača manje op.a.).

Fanimo je samo u protekla dva meča riješio derbi protiv Širokog Brijega, a zatim i trasirao put ka finalu Kupa BiH jer je zabio i za pobjdu protiv Tuzla Cityja.

Brzonogi krilni fudbaler je već u jednom od prvih utakmice potvrdio status pojačanja. Sjajan gol Budućnosti u kvalifikacijama za Europa ligu Sarajevu je odnio prolazak dalje, ali i zaradu od 300.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Tuzla Cityju zabio je još i Krupi(2:4) u Kupu BiH, dok je u prvenstvu pogađao u pobjedama nad Slobodom (2:3), Olimpikom (2:0) i Radnikom (2:1).

Do sada na svom kontu računajući sva takmičenja ima 10 golova i ovo mu je već sada najbolja sezona u karijeri, barem gledajući statistiku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.