Trener FK Željezničar

Amar Osim: Očekivanja? Da konačno zabijemo gol, ali ne kod 3:0 za protivnika

Midhat Šljivak

FK Željezničar sutra na Grbavici dočekuje Mladost i tim sa Grbavice pokušat će doći do prve pobjede u drugom dijelu sezone.

Dosta je problema u timu Amara Osima, a šef struke tima sa Grbavice Amar Osim očekuje da njegov tim konačno zabije gol u drugom dijelu sezone.

"Očekivanja su da probamo zabiti gol napokon, ali da ga ne damo kod 3:0 za protivnika, što dosad nije bio slučaj i da nam to da mogućnost da lakše igramo jer imamo ogromnih problema sa pritiskom. Opravdanih, jer smo ga sami sebi stvorili nekakvom smušenošću, nekakvim odnosom koji nije bio na najvišem nivou i stvarima na koje nemam utjecaja. Sve je to napravilo da imamo to što imamo i da ne igramo na nivou svojih mogućnost".

"U svakoj utakmici imamo problema da se opustimo i kad dođemo u situaciju da možda nešto napravimo, sputani smo. Ko ne zna fudbal ne zna šta to znači. Nadamo se da će tome doći kraj i očekujemo da nas u nekoj od utakmica krene, nadamo se već sutra, da damo gol. I dosad smo davali, ali nisu nam se priznavali. On bi nam omogućio da igramo mirnije i pomogao bi nam da performans bude na nivou koji se od nas očekuje. Mi smo bolja ekipa od Mladosti i ostvarili bismo povoljan rezultat kojeg nikako da izganjamo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim poštuje ekipu Mladosti.

"Ekipa koja je u totalno drugačijem raspoloženju nego mi. Igraju na nivou svojih mogućnost, igraju rasterećeno i ostvaruje očekivanje rezultate. Protiv ekipa njihovog ranga ne kiksaju i čak su i vani uspijevali iznenaditi protivnika. Opušteni su, nemaju šta izgubiti, bodove će tražiti i sutra. Igraju na najboljem terenu u državi, njima je to bonus u svakom pogledu, protiv renomiranog i ranjenog protivnika. Za nas je to dodatna poteškoća koju ćemo pokušati nadvladati", rekao je Osim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.