Željezničar ponovo bez pobjede

Ima li kraja očajnoj seriji Plavih?

Edmir Škorić

Željezničar je danas ugostio Mladost na Grbavici i doživio novi neuspjeh.

Mladost je vodila 3:1 na Grbavici, bilo je i 4:2 u finišu, a onda dva gola Plavih, jedan iz penala, za 4:4 u jednoj od najluđih utakmica u povijesti Premijer lige.

Ovo je osma uzastopna premijerligaška utakmica u kojoj Željezničar nije slavio. U proteklih osam kola, Plavi imaju tri remija i pet poraza, od čega su dva na Grbavici.

Nikada ranije Željezničar nije imao tako loš niz. Proteklih sezona bilo je šest utakmica u nizu bez pobjede, no ova serija je zaista zabrinjavajuća.

U sljedećem kolu Plavi gostuju Radnik, pa dočekuju Olimpik. U ta dva kola, nadaju se navijači, doći će do prekida negatvine serije koja traje od prvog dijela sezone i poraza od Širokog Brijega na Grbavici. Bilo je to početkom decembra 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.