Duel za vrh tabele

Sve je spremno za spektakl na Koševu: Poznati sastavi Sarajeva i Borca

Midhat Šljivak

FK Sarajevo u derbi susretu 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu dočekuje FK Borac iz Banja Luke.

U veoma bitnoj utakmici za oba tima, Sarajevo će tražiti pobjedu kojom bi se ponovo odvojilo od današnjeg rivala, dok bi Borac trijumfom poprilično zakomplikovao situaciju u borbi za titulu.

Treneri Vinko Marinović i Marko Maksimović su odabrali početne sastave koji će nastupiti od prve minute u ovom derbiju, a odlučili su se na ove igrače:

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Pidro, Mešanović, Miličević, Jukić, Đokanović, Handžić, Dupovac, Sušić, Adukor.  Na klupi Sarajeva su: Džafić, Bešić, Hebibović, Mustedanagić, Velkoski, Ramić, Dervišagić, Milanović i Cmiljanić.

FK Borac: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Vranješ, Meleg, Mehanović, Zakarić. Na klupi Borca su: Lakić, Kujundžić, Šikanjić, Dujaković, Molls, Subić, Bosančić, Čavić, Moraitis.

Susret na Koševu počinje od 19 sati. Glavni sudija je Elvis Mujić iz Banovića, a pomoćnici su mu Davor Lazić iz Brčkog, te Radislav Kačavenda iz Gradiške. Četvrti sudija je Antoni Bandić.

Sarajevo je u duelima sa Borcem, pogotovo u posljednjih nekoliko godina, mnogo uspješnije, a ekipa iz Banja Luke posljednji put je pobijedila Sarajevo prije nešto više od šest godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je slavio u četvrtfinalu Kupa sa 2:1. Pogotke za Borac su tada postigli Jevtić i Subić, koji i danas nastupa za ekipu iz Banja Luke, dok je za Sarajevo pogodio Okić.

Od tada su ova dva tima odigrala deset mečeva, devet u prvenstvu i jedan u Kupu, a Borac nijednom nije teren napustio uzdignutih ruku. Sarajevo je upisalo sedam pobjeda, dok su tri meča završena bez pobjednika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.