Nova pobjeda Bavaraca

Golijada u Wolfsburgu, Bayern nezaustavljivo korača prema novoj tituli

E. Škorić

U subotu u standardnom terminu od 15:30 sati odigrano je pet mečeva 29. kola njemačke Bundeslige.

Derbi je odigran u Wolfsburgu, a Bayern je i danas oslabljen izostankom Roberta Lewandowskog uspio ostvariti važnu pobjedu (3:2) i sada je na sedam bodova od Leipziga, a do kraja su ostala još pet kola.

Musiala je bio danas junak Bavaraca s dva gola, dok je jedan postigao Choupo-Moting, a Weghorst i Philipp su postigli dva gola za Wolfsburg.

Ermedin Demirović je odigrao 78 minuta za Freiburg, ali se nije upisao u strijelce u 4:0 pobjedi nad Schalkeom. Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč za nemoćne goste iz Gelsenkirchena.

U Moenchengladbachu Borussia je bila uvjerljiva protiv Eintracht Frankfurta (4:0), dok je Union Berlin s 2:1 savladao Stuttgart. Mreže su mirovale u Augsburgu gdje je gostovala Armnia iz Bielefelda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.