Makedonac prešao brojku od 200 nastupa u bordo dresu

Prije derbija, na Koševu obilježen veliki jubilej Velkoskog

E. Škorić

U 19 sati počinje derbi susret 26. kola između Sarajeva i Borca.

Prvoplasirani i drugoplasirani tim lige sastaju se u derbiju koji bi uveliko mogao riješiti pitanje prvaka, bez obzira što i nakon ove utakmice ostaje još dosta da se igra.

Prije same utakmice Sarajeva i Borca, kapitenu domaćih Krsti Velkoskom uručena je plaketa i čestitka za 200 nastupa u dresuu Sarajeva. Taj jubilej je obilježio još u prošlom kolu u Mostaur protiv Veleža. Ovaj protiv Borca bit će njegov 201.

Danas će Makedonac prestići Alena Avdića, a izjednačit će se s Džemalom Berberovićem, koji također ima 201 nastup za Sarajevo u poslijeratnoj eri. Ispred njih su Emir Obuća sa 205 nastupa, Damir Hadžić ima 209, Muhamed Alaim 270, Muhidin Zukić 295...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.