Bitan duel za oba tima

Poznati sastavi Radnika i Željezničara

Midhat Šljivak

Radnik i Željezničar u Bijeljini igraju susret 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pred ovaj duel oba tima su pretrpila određene promjene. Blaž Slišković je preuzeo klupu Željezničara od Amara Osima, dok je Darko Nestorović napustio klupu Radnika.

Domaći sastav će u ovom meču predvoditi pomoćni trener Jovo Borković, a on se danas odlučio na teren izvesti ovaj sastav: Bilobrk, Filipović, Simonović, Vasić, Mekić, Popara, Milenković, Jelić, Huseinbašić, Vušurović, Šubert.

Na klupi su ostali: Kozić, Nikić, Jović, Gogić, Đurić, Motika, Grahovac, Zupur, Janić.

Sa druge strane Blaž Slišković je izabrao ovih 11 fudbalera: Erić, Miletić, Subašić, Zec, Štilić, Miličević, Veselinović, Blažević, Čeliković, Ikić, Ramović.

Na klupi su ostali: Muftić, Fejzić, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Bojo, Lendrić, Gasal, Bekrić.

U međusobnim duelima ove sezone Željezničar je upisao dvije pobjede i imaju ukupnu gol-razliku od 5:1.

Plavi su u augustu prošle godine u Bijeljini slavili sa 2:0, dok je oktobarski meč na Grbavici završio trijumfom Željezničara od 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč počinje od 17 sati. Sudit će ga Frano Jelić, a pomoćnici su mu Igor Radaković i Arnel Novalić. Četvrti sudija je Dragan Petrović.

Radnik će u ovom meču juriti bodove u borbi za ostanak, a Željezničar hvata posljedni voz u borbi za Evropu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.