Velež i dalje vodi

Kakav nastavak u Mostaru: Dva gola za dvije minute

Edmir Škorić

U Mostaru je danas Velež ugostio Krupu u meču 27. kola Premijer lige.

Velež je na putu da novom pobjedom nastavi trku za Evropu, ali ni titula sada nije daleko, iako u redovima Rođenih ne žele da govore o tome i smatraju da u ovom trenutku to nije primarni cilj.

Mostarci su poveli golom Brandaa u 23. minuti, te su na odmor otišli s prednošću od jednog gola, ali nastavak donosi nova uzbuđenja i neočekivana dva gola u samo dvije minute.

Prvo je Radovac u 50. minuti povisio na 2:0, ali je ubrzo nakon toga Dujaković smanjio na 2:1, pa i dalje ostaje sve otvoreno u ovom duelu. Za sada sjajan meč, nema sumnje da će biti uzbudljivo do samog kraja.

Velež bi se eventualnom pobjedom primakao vodećem Sarajevu na samo bod, s tim da bordo tim kasnije gostuje upravo u Mostaru Zrinjskom. Krupa je na dnu s 19 bodova i svaki bod bi joj bio zlatan u borbi za opstanak.

Velež je u sjajnoj seriji jer na prethodnih 14 mečeva nije poražen. Tim Feđe Dudića je gorčinu poraza zadnji put osjetio još u Kupu sredinom novembra prošle godine kada je poražen od Širokog s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo je sezona za pamćenje u FK Velež, sve ide po planu, a kakvo bi tek ludilo nastalo ukoliko se izbori Evropa. O tome šta bi se desilo da se osvoji titula tek ne treba trošiti riječi.

U drugom današnjem meču 27. kola Sloboda je ugostila Mladost i vodi 1:0 golom Fedora Predragovića. Kako smo već rekli, derbi igraju Zrinjski i Sarajevo od 19 sati, a preostale utakmice na programu su već sutra. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.