Bojo zabio

Željezničar poveo protiv Olimpika

Midhat Šljivak

Željezničar od 16. minute vodi sa 1:0 u gradskom derbiju protiv Olimpika.

Plavi su ofanzivno krenuli od prve minute, a napadi su im se isplatili već u 16. minuti kada su postigli vodeći gol.

Ermin Zec je napravio dosta posla, njegov udarac je na kraju izblokiran, a lopta je došla do Petra Boje koji je postigao pogodak za prednost od 1:0.

Veznjaku Željezničara je ovo drugi gol ove sezone, a ovo je svakako odličan početak utakmice.

Plavi s Grbavice traže prvu pobjedu otkako je počeo proljetni dio sezone, te će se pokušati "osvetiti" Vukovima s Otoke za neočekivan poraz iz prošlog mjeseca.

Tada je Olimpik na Grbavici šokirao Željezničar i pobijedio sa 1:0, te došao do važnih bodova u borbi za opstanak.

Sigurno je da će Olimpik i danas dati maksimum da dođe do pozitivnog rezultata jer su u grčevitoj borbi za opstanak. No, jasno je da je Željezničar i pored lošije serije rezultata danas veliki favorit.

Također, ovo će biti i prva utakmica na Grbavici za Blaža Sliškovića koji je nedavno preuzeo klupu Željezničara umjesto Amara Osima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u prvoj utakmici ove sezone protiv Olimpika koja se igrala 17. oktobra prošle godine slavio na Otoci sa 3:0, dok je kako smo već naveli Olimpik prije mjesec dana na Grbavici pobijedio sa 1:0.

Plavi su trenutno tek sedmi na tabeli sa 40 bodova i još se nadaju plasmanu u Evropu, dok je Olimpik predzadnji sa 20 bodova. Sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u Dolini ćupova jer oba tima žele izbjeći poraz u današnjem meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.