Tako Španac smatra

Nadal: La Liga je gotova

S. Grebović

Španski teniser važi za jednog od najvatrenijih navijača Real Madrida među javnim ličnostima, što često dokazuje.

Španski teniser je ove nedjelje osvojio novi ATP naslov u Barceloni nakon što je u finalu poslije tri sata i 38 minuta savladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6:4, 6:7(6), 7:5.

Bila je to njegova 87. ATP titula u karijeri, 12. na ovom turniru u Barceloni, ali i prva u ovoj godini. Tokom pomenutog meča kamere su uhvatile jedan zanimljiv detalj između Španca i marokanskog sudije Mohameda Lahyanija. Tema nije bio tenis već fudbal.

Marokanac se obratio Rafi prokomenarisavši remi Real Madrida sa Betisom u subotu (0:0) te ga upitao da li je to veliki kiks. Nadal se na to nasmijao, popio gutljaj vode i kratko rekao: ''La Liga je gotova.''

Tu se njihova konverzacija nije zaustavila. Sudija iz Maroka je Nadalu rekao kako bi klub trebao dovesti novo napadača, na šta je on odgovorio: "I ne samo napadača."

Real Madrid je trenutno drugoplasirani tim na tabeli španske Primere sa 71 bodom, koliko ima i trećeplasirana Barcelona. Atletico je lider sa 73, ali vrijedi napomenuti kako su Kraljevi i Jorgandžije odigrali po 33 utakmice, a Katalonci 32 koji tako sve drže u svojim rukama.

Ukoliko se ne okite titulom u Španiji, Kraljevi će imati priliku sezonu popraviti osvajanjem Lige prvaka. Tim Zinedinea Zidanea večeras na svom terenu dočekuje Chelseja u prvoj utakmici polufinala ovog takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.