Legendarni talijanski napadač

Baggio se vraća fudbalu

Legendarni talijanski napadač, Roberto Baggio, nakon duge pauze vratit će se fudbalu.

Kako pišu talijasnki mediji, Inter Baggiu želi da nađe neku poziciju u stručnom štabu Rafe Beniteza, te je to zagrijalo Talijana za trenerski posao. Naime, 43-godišnji Baggio će u septembru krenuti na kurs za trenere.

Baggio će u septembru upisati B licencu, a već za dvije godine bi mogao završiti i A, zatim i PRO licencu UEFA-e, što mu je potrebno da vodi neki tim u Seriji A.

Predsjednik Asocijacije Talijasnkih Fudbalera je bivši Baggiov mentor u Bologni, Renzo Ulivieri, te je istakao da mu želi pomoći da radi u pomenutoj organizaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.