Trener Željezničara pred derbi

Slišković: Težit ćemo ka pobjedi, ali sigurno će se i Sarajevo mnogo pitati

Admin Čaušević

Željezničar u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase igra najvažniju utakmicu u ostatku sezone, gost je najvećem rivalu, Sarajevu. 

U susret na našem najvećem stadionu sarajevski rivali ulaze s različitim ambicijama, ali sigurno im neće manjkati volje i želje da dođu do pobjede.

Blaž Slišković je u najavi utakmice kazao da bi upravo motiv, volja i htjenje mogli odlučiti subotnji derbi na popularnom Koševu.

"Derbi ko derbi, sigurno od značaja za jednu i drugu ekipu, za Sarajevo mnogo više nego za nas obzirom na tabelu, ali sam mišljenja da nema izrazitog favorita", rekao je trener Željezničara te nastavio:

"Mislim da će na Koševu biti ujednačena utakmica gdje će i jedan i drugi tim pokušati doći do pobjede. Pripremamo se ozbiljno, znamo koliko nam znači, kako navijačima tako i nama u klubu."

"Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno i da nećemo razočarati sve one koji voli Željezničar. Spremno dočekujemo derbi, velika su očekivanja. Očekujemo da to bude prekretnica u ovom periodu, da nam krene ka boljem.

"Težit ćemo ka pobjedi, ali sigurno će se i Sarajevo mnogo pitati, očekujem prije svega izjednačenu borbu, ali ko bude imao više motiva, volje i htjenja da će i dobiti utakmicu."

Plavi u derbi ulaze s nizom od 10 utakmica bez pobjede i nastojat će da osvjetlaju obraz protiv Bordo tima kojem su neophodni bodovi u borbi za titulu prvaka.

U dva ovosezonska duela nije bilo pobjednika. Na Koševu je završeno 1:1, a na Grbavici su mreže mirovale. Subotnji meč počinje u 16:55, a sudit će ga Haris Kaljanac.,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ovaj derbi je imao i uvertiru van terena. Sarajevo je početkom sedmice pozvalo ostale premijerligaške na sastanak, ali su se iz Željezničara zahvalili na tom pozivu.

"Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze sa klubovima koji se takmiče u “elitnom” rangu takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije", poručili su iz Zvorničke 27. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.