Bordo tim vodi sa 2:0

Velika greška Blaževića skupo plaćena: Mešanović zabio prvi gol u PL za FK Sarajevo

Midhat Šljivak

Sarajevo od 45. minute vodi sa 2:0 protiv Željezničara.

Veliku grešku napravio je Ante Blažević. Sijevnula je kontra koju završava Jasmin Mešanović za prednost od 2:0. Mešanoviću je ovo prvi gol u Premijer ligi.

Veoma čvrsto i oprezno su oba tima odigrala ovo prvo poluvrijeme, a domaći tim je imao nešto bolji uvod u utakmicu.

Fanimo je dva puta probio odbranu Željezničara. Prvo ga je izblokirao Ikić, a zatim loptu koju je uputio prema Velkoskom, Makedonac šalje preko gola.

Ogromnu šansu Željezničar propušta u 18. minuti. Lendrić je došao do lopte koju je izgubio Miličević i uposlio Štilića koji je izašao sam na golmana Kovačevića, ali ga je fenomenalnim startom zaustavio Đokanović.

To je bilo sve što smo vidjeli do gola Fanima u 38. minuti za vodstvo domaćeg tima, a zatim i Mešanović donosi domaćim veliku prednost.

Ove sezone Sarajevo i Željezničar su odigrali dvije utakmice i obje su završene bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Koševu je u novembru prošle godine bilo 1:1, dok je prije tačno dva mjeseca na Grbavici susret okončan bez golova (0:0).

Sarajevo je pred ovaj meč bilo na drugom mjestu tabele sa 53 boda, dok je Željezničar na sedmom mjestu sa 40 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.