Ostaje samo Akademija

Gasi se Škola fudbala "Asim Ferhatović Hase"

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo ugadit će Školu fudbala "Asim Ferhatović Hase".

Ova inforamcija danas je objavljena u medijima. Navodno je saopšteno roditeljima djece koja pogađaju ovu školu da će ona biti ugašena, a ostaje Akademija FK Sarajevo. Dakle, sada samo jedan umjesto dosadašnja dva pogona za stvaranje igrača.

Ova Škola fudbala dobro je funkcionisala za najmlađe uzraste i na principu plaćanja članarina, kao i za omladince nešto starijih uzrasta koji nisu uspjeli da uđu u Akademiju, a treninzi su se odvijali na pomoćnim terenima stadiona Koševo. Akademci su trenirali u Butmiru.

Akademci su bili od određenog godišta i birani su oni talentovaniji, koji su predstavljali Sarajevo u elitnim ligama, dok su polaznici ŠF "Asim Ferhatović Hase" igrali federalna ili kantonalna takmičenja.

Navodno, roditelji djece koja su pohađala ovu ŠF nisu zadovoljni zbog svega i moraju da potraže nove sredine za svoju djecu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.