Selektor BiH na tribinama u Tuzli

Ivaylo Petev na Tušnju gleda potencijalne kandidate za reprezentaciju

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev ponovo je na tribinama premijerligaških terena.

Bugarski stručnjak, koji je u januaru imenovan za selektora reprezentacije BiH, danas će sa tribina pratiti meč 29. kola Premijer lige između Tuzla Cityja i Sarajeva.

Tako će igrači oba tima imati motiv više da se pokažu pred selektorom koji sasvim sigurno želi vidjeti ima li u Premijer ligi kvaliteta za nacionalni tim.

Već sutra će Petev put Mostara. Tamo će posmatrati gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Petev je u dosadašnjem mandatu tri puta vodio reprezentaciju BiH. Upisao je dva neriješena rezultata i poraz, a treba istaći da ga nije bilo na klupi u utakmicama protiv Kostarike (0:0) i Francuske (0:1).

Debi je bugarski trener imao 24. marta u Helsinikiju protiv Finske u susretu koji je završen rezultatom 2:2.

Novi izazovi Peteva i Zmajeve čekaju već u junu, kada su zakazane dvije prijateljske utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo će naša selekcija 2. juna odigrati prijateljski meč sa Crnom Gorom, a četiri dana kasnije igra se utakmica protiv Danske.

To je sasvim sigurno šansa za igrače iz Premijer lige da zarade poziv u nacionalni tim i vidjet ćemo hoće li se neko od njih naći na spisku selektora Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.