Izjava trenera Borussije

Terzić: Mislim da je Red Bull igrao dobro. Pardon, RB Leipzig...

Edmir Škorić

Edin Terzić dao je izjavu nakon osvajanja Kupa Njemačke s Borussijom Dortmund, pritom sve nasmijavši.

Borussia je u četvrtak navečer pobijedila s 4:1 Leipzig i tako osvojila Kup Njemačke. Finalna utakmica ovog takmičenja tradicionalno se odigralka na Olimpijskom stadionu u Berlinu gdje je Dortmund nakon odličnog izdanja u prvom poluvremenu uspio da dođe do pobjede i trofeja.

Milioneri su poveli već u petoj minuti golom Sancha, zatim je u 28. minuti Haaland povisio na 2:0. U nadoknadi prvog dijela Sancho je ponovo pogodio i već tada je sve bilogotovo. Do počasnog pogotka u ovom finalu Leipzig je stigao u 71. minuti. Nakon odbijanca lopta dolazi do Olma koji sjajno s vrha kaznenog prostora matira golmana Dortmunda i pogađa za 3:1. Haaland postiže u 88. minuti novi gol i ovjerava slavlje Borussije.

Edin Terzić, koji je klub preuzeo u decembru 2020. godine, tako je stigao do svog prvog trofeja u trenerskoj karijeri, a Julian Nagelsmann se bez trofeja oprašta od Leipziga od nove sezone vodit će ekipu Bayerna Minhena.

Interesantna je bila izjava Terzića nakon utakmice, pošto je u jednom trenutku kazao da je "Red Bull igrao dobru utakmicu", no shvativši da je na taj način možda i povrijedio Leipzig, ispričao se i umjesto Red Bull rekao "RB Leipzig".

Red Bull je podsjećamo glavni sponzor Leipziga. Nekadašnji njemački niželigaš od ulaska Red Bulla u tim potpuno se promijenio i postao je jako važan faktor u njemačkom nogometu, a osim toga ima izuzetno stručne direktore i trenere, te uvijek iznjedri neke izvrsne talentovane nogometaše.

Leipzig je ostao "kratak" i u prvenstvu, pošto je za sada iza Bayerna sa nedostižnih 10 bodova zaostatka. U sljedećem kolu ugostit će Wolfsburg, dok će Terzićeva Borussia gostovati Mainzu i neophodna joj je pobjeda za plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.