Jasna poruka većinskog vlasnika kluba

Nam na press konferenciji Sarajeva: "Ja sam CEO, ja sam kriv!"

Endin Čaušević

Na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović - Hase počela je press konferencija FK Sarajevo.

Sarajevo je jučer odlučilo da zakaže press konferenciju na kojoj će biti govora o mnogim temama i dešavanjima iz ove sezone.

Naravno, jedan od razloga press konferencije jesu i jučerašnje nemile scene na treningu bordo kluba. U Trening centru u Butmiru desio se incident kada su navijači upali na trening i obračunali se s nekim od igrača.

Današnja press konferencija počela je obraćanjem većinskog vlasnika kluba Nguyen Hoai Nama koji se videom javio iz Vijetnama.

"Dragi navijači Sarajeva. U ime kluba želim da kažem nešto svim navijačima. Izgubili smo titulu ove sezone i imamo veoma važan meč sutra u finalu Kupa. Prvo želim da kažem da mi je žao što nisam došao već više od godinu dana zbog situacije oko korone. Nisam bio uključen u donošenje nekih važnih odluka i neke od njih su bile pogrešne. To je moja krivica".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobio sam informaciju da su navijači ljuti i da su došli u Trneing centar i napali igrače. Tužan sam zbog toga. U BiH sam došao zbog fudbala i želim da napravim vezu između Vijetnama i BiH. Zbog korone ne možemo to da ostvarimo kako želimo".

"Ove godine nismo šampioni, završili smo drugi i imamo sutra finale Kupa. Fokusirani smo na taj meč, dat ćemo najbolje što možemo i želimo dati sve najbolje za klub. Samo dvije godine sam tu i imamo dvije titule i jadan trofej Kupa. Molim vas pustite da fudbal bude pravi fudbal s fair-playjom. Danas sam tu da kažem da sve one greške su se dešavale je moja krivica. Molim vas pustite da se fudbal igra normalno i bez napada na igrače. Uvijek ste bili uz klub i nastavite tako. Hvala vam".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.