Bez biznismena, investitora...

Ko su ljudi u Upravnom odboru FK Željezničar?

Admin Čaušević

Željezničar je dobio novi Upravni odbor, a navijači Plavih s Grbavice se nadaju dolasku boljih vremena za višestrukog prvaka BiH poslije turbulentnog i teškog perioda. 

Novi Upravni odbor broji sedam članova i nešto je izmijenjen u odnosu na prethodni obzirom da je novi predsjednik Nazif Hasanbegović bio i ranije član Upravnog odbora.

Osim Hasanbegovića u Upravni odbor odlukom Skupštine još su ušli Kerim Karavdić, Fuad Zukić, Kenan Ademović, Ilijas Kovačević, Selen Balić i dr. Josip Jurišić. Ademović i Balić su bili i u ranijem sazivu vodećeg klupskog organa.

Salen Balić je prošle godine imenovan za direktora hotela i resorta Graden City u Konjicu.

Prethodno bio direktor društva Oktal Pharma BiH, a ranije je obavljao funkcije direktora marketinga i prodaje u Zada Pharmaceuticals, generalnog direktora Genera BiH i generalnog menadžera za komapniju Pliva/TEVA BiH. Svojevremeno je obavljao je i funkciju pomoćnika ministra za poduzetništvo u Federalnom Ministarstvu industrije i poduzetništva.

Dr. Josip Jurišić je neurohirurg, a odnedavano je u penziji. Oduvijek je bio pasioniran navijač Željezničara. Godinama je bio klubski ljepse Željezničara, a interesantno da je njegov sin Bojan također angažovan u klubu sa Grbavice i to kao doktor u omladinskoj školi.

Ilijas Kovačević je trenutno obnaša direktorsku poziciju JU KSIRC Hadžići, dok je Kenan Ademović angažovan kao advokata, ranije je bio član Skupštine Kantona Sarajevo. Radio je i kao pravni ekspert u nekoliko projekata Evropske Komisije, radio u OHR-a Brčko Distrikta, u OSCE-u, U Soros Fondaciji kao kooridnator pri Pravnom Centru Soros Fondacije.

Kerim Karavdić je i u prošlosti bio član Upravnog odbora, a inače je predstavnik njemačke firme Viega (vodovodne instalacije i grijanje) za Bosnu i Hercegovinu. Fuad Zukić je šef Klinike za radiologiju KCUS-a u Sarajevu.

Inače, novi predsjednik sarajevskih Plavih je stručnjak za strateško komuniciranje i PR.

Hasanbegović je diplomu magistra nauka za Strateško komuniciranje stekao je 1998. godine i od tada se profesionalno bavi poslovima koji se odnose na kreiranja i upravljanja efektivnim i efikasnim komunikacijama, na poslove upravljanja ljudskim potencijalima i na upravljanje resursima i potencijalima organizacija različitih profila u kriznim situacijama.

Kao ekspert za strateško komuniciranje kreira i upravlja komunikacijskim procesima i razvojem odnosa s javnostima u cilju jačanja i re/izgradnje reputacije, imidža i branda u cjelini, kao i poslovima koji se odnose na kreiranje interne i eksterne komunikacijske strategije, krizne komunikacije i kreiranja planova za različite klijente uključujući vladine i nevladine institucije, kao i za poslovne klijente.

U oblasti strateških komunikacija kao i u procesima pripremi, izrade i implementacije komunikacijskih strategija i planova ima više od 10 godina relevantnog profesionalnog iskustva.

U tom periodu bio je angažiran kao konzultant iz oblasti strateškog komuniciranja i odnosa sa javnostima od strane Suda BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo odbrane BiH, Općinski sud Sarajevo, Centar za istraživačko novinarstvo CIN, East-West Management Institute, Inc (USAID project), GIZ deutsche gesellschaftfur internationale Zusammenarbeit, Institut za traženje nestalih osoba/lica i još mnogi drugi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.