Mostarci su bili veoma raspoloženi, Bužimljani sjajni domaćini

Efikasni Velež uveličao slavlje u Bužimu i slavio visoku pobjedu

Samir Mlaćo
U svojoj prvoj prijateljskoj utakmici pred nastup u Evropi FK Velež je danas bio ubjedljiv na gostovanju kod federalnog drugoligaša NK Vitez Bužim (0:9).

Povodom ovog meča bio je 50. rođendan kluba iz Bužima, a sve je proteklo u slavljeničkoj atmosferi.

Publika je do posljednjeg meča ispunila stadion, mnogi su mjesto pronašli tek pored stadiona, a Velež je bio ubjedljiv. Slavio je čak 9:0.

Nakon prvog dijela izabranici Feđe Dudića vodili su 3:0. Dva puta je pogodio Mehmed Ćosić, a jednom Dženan Zajmović, novo pojačanje Rođenih.

U nastavku također sigurna i efikasna partija Mostaraca.

Georgijević je pogodio za 4:0, da bi na 5:0 povisio Osmić.

6:0 je postavio Zubanović, a zatim su pogađali još Pršeš, te dva puta mladi Sijamija koji je sjajno iskoristio dobijenu minutažu.

Velež će pripreme od nedjelje nastaviti na Kupresu gdje će sredinom sedmice odigrati i prijateljski meč protiv Tuzle City.

Kako je već poznato, Rođeni će u prvom pretkolu Konferencijske lige odmjeriti snage sa ekipom Coleraine iz Sjeverne Irske. Prvi meč igra se u našoj zemlji.

Kada je prvenstvo u pitanju, Mostarci sezonu otvaraju domaćim susretom sa povratnikom u elitno društvo HŠK Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljski meč:

NK Vitez Bužim – FK Velež 0:9

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.