FOTO: EPA

Noćna mora za favorite

Historijski trenutak na EURO-u: Svi učesnici "grupe smrti" zaustavljeni u osmini finala

Haris Zilić

Nakon žrijeba pred EURO, kuglice su grupu F formirale kao "grupu smrti".

U pomenutoj grupi bili su aktuelni prvaci svijeta Francuzi, aktuelni prvaci Evrope Portugalci, velesila Njemačka i Mađarska kao autsajder.

Po okončanju grupe prema očekivanjima dalje su prošli Francuska, Portugal i Njemačka kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije, a ono što je zanimljivo, pomenute tri reprezentacije su odmah zaustavljene u osmini finala.

Francuzi su nakon penala eliminsani od Švicarske (regularni dio i produžeci 3:3), Portugalce je eliminisala Belgija rezultatom 1:0, a Njemačku je poslala kući Engleska koja je slavila sa 2:0.

Tri reprezentacije koje su uz Englesku i Nizozemsku bile među pet glavnih favorita EURO-a idu kući nakon osmine finala, što će svakako ući u anale prvenstava Evrope.

Od TOP 10 reprezentacija favorita prema svjetskim kladionicama u četvrtini finala samo su četiri selekcije, a to su Španija, Engleska, Italija i Belgija. Prvenstvo je u osmini finala okončala i selekcija Hrvatske.

U igri za titulu su reprezentacije Švicarske, Danske, Češke, a večeras će se pridružiti Švedska ili Ukrajina, tako da će ovaj EURO ostati zapamćen kao noćna mora za vodeće evropske selekcije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.