Alispahić je sjajne partije pružao u vječitim derbijima

Na Grbavici proveo dvije godine

Alispahić i Željezničar se dogovorili oko isplate dugovanja: Hvala Osimu, trenerima i navijačima

Adnan Beganović

Iskusni vezni fudbaler Mehmed Alispahić i čelni ljudi Željezničara postigli su sporazum oko isplate dugovanja.

U protekle dvije godine Alispahić je nosio dres Željezničara i jedan je od onih fudbalera koji je u svakom momentu na terenu pružao svoj maksimum.

Uočili su to i najvjerniji navijači Plavih kojima će Alispahić sasvim sigurno ostati u lijepom sjećanju, a njegov pogodak na Koševu u vječitom derbiju kojim je Željezničar stigao do boda jedan je od najljepših u posljednjih dvadesetak godina postignutih u duelima ljutih rivala.

Alispahiću je po završetku sezone istekao ugovor, a danas je nekadašnji bh. reprezentativac sa čelnicima kluba napravio sporazum o isplati dugovanja, a kako saznajemo oprostio je jedan dio duga.

"Napravili smo sporazum na obostrano zadovoljstvo zbog čega sam sretan s obzirom da sam na Grbavici proveo dvije lijepe godine. Pamtit ću samo ono dobro jer toga je mnogo bilo. Davao sam od sebe u svakom momentu maksimum, nekada je to bilo dovoljno, nekada i nije. Nisam prestajao igrati i trenirati i kada smo bili bez ikakvih primanja i mislim da sam tako pokazao šta mi Željezničar kao klub znači", istakao je Alispahić za SportSport.ba.

Zahvalio se iskusni veznjak sada već bivšem šefu struke Amaru Osimu koji ga je i dove u klub, svim trenerima i naravno navijačima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na kraju se želim zahvaliti Amaru Osimu koji me doveo u klub, svim trenerima iz stručnog štaba i naravno navijačima. Vjerujem da će, a i želim da se Željezničar što prije vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je borba za trofeje", zaključio je Alispahić.

Alispahić je u dresu Željezničara odigrao ukupno 51 utakmicu i pritom je postigao četiri pogotka, kojima je dodao i tri asistencije. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je između ostalog i za Iskru u kojoj je ponikao, Šibenik, Dinamo, Rijeku, Sarajevo i Slobodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.