Već se oprostio od Njemačke

Kroos u fudbalsku penziju odlazi sa 33 godine, otkrio je i posljednji klub u karijeri!

Admin Čaušević

Toni Kroos neće pomjerati granice te će se od fudbala oprostiti radnim 30-im, saopštio je jedan od najboljih veznjaka današnjice.

Kroos se nakon ispadanja sa Evropskog prvenstva oprostio od Njemačke, a sada je najavio i definitivno odlazak u penziju te prestanak s profesionalnim igranjem fudbala.

U razgovoru za Bild sjajni veznjak je kazao da se planira oprostiti sa 33 godine, odnosno kada mu istekne aktuelni ugovor s Real Madridom.

"Penzionisat ću se u Madridu, u to sam siguran. Mislim da je 2023. godine prava i namjerno odabrana. Do tada ću imati 33 godine", rekao je ovaj zaista genijalni fudbaler.

Ipak, Kroos ne odbija mogućnost i produženja saradanje i to sve pod uvjetom da ga u Realu budu i dalje željeli. Jedno je sigurno - Los Blancosi će mu biti posljednji klub u karijeri.

"Možemo sjesti i zajedno odlučiti hoćemo li produžiti ugovor na godinu ili dvije. Potpuno sam otvoren za tu mogućnost."

Pouzdani Nijemac je u Real stigao 2014. godine iz Bayerna i to za skromnih 25 miliona eura. Od tada je sa Kraljevima osvojio svako takmičenje u kojem je nastupio i to više puta. Prije Reala igrao je za Bayern i Bayer, a ponikao je u Hansi Rostock.

Ovaj 31-godišnjak je za Njemačku je odigrao 106 utakmica i postigao 17 golova. Prvi nastup upisao je 3. marta 2010. godine u prijateljskoj utakmici s Argentinom koju je Njemačka izgubila s 1:0. Četiri godine kasnije s Njemačkom je protiv iste reprezentacije stigao do titule prvaka svijeta.

"Ovu odluku donio sam i ranije, jer sam znao da neću moći biti u pravom izdanju na Svjetskom prvenstvu Kataru", napisao je Kroos. "Hvala svima na podršci, ali i na kritikama koje su mi bila dodatna motivacija."

Kroos se također zahvalio i Jogiju Löwu koji ga je uveo u reprezentaciju te poželio puno sreće i uspjeha Hansiju Flicku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.