Bliži se meč koji se čeka decenijama

"Iako ne znamo mnogo o Veležu, siguran sam da su pristojna ekipa"

Admin Čaušević

Napetost među navijačima Veleža raste, susret kojeg mlađe generacije navijača Rođenih čekaju decenijama je sve bliže.

U četvrtak nakon 33 godine Velež će igrati evropski susret. Protivnik mostarske ekipe na stadionu Grbavica bit će Coleraine iz Sjeverne Irske.

Napadač Colerainea, Curtis Allen se raduje utakmici u Sarajevu uz nadu da će postići novi gol i pomoći timu da prođe dalje, ali svakako će se za mnogo toga pitati i izabranici Feđe Dudića.

"Volio bih da dobijem šansu. Bilo bi sjajno sezonu početi dobro, postići nekoliko evropskih golova i da prođemo dalje", rekao je Allen.

Coleraine je prošle sezone kada se igrao sistem kvalifikacija sa jednom utakmicom izbacio Maribor, a Allen je svjestan da će sada biti drugačije.

"Kvalifikacije sa jednom utakmicom očigledno više odgovaraju ekipama iz irske lige, trebat će nam kolektivni napor i dvije velike utakmice da prođemo dalje."

"Ali svi se osjećamo spremni i jaki te će stručni štab za nas pripremiti plan. Imat ćemo još nekoliko treninga prije četvrtka kako bismo izbrusili formu."

Ovaj 33-godišnjak je rekao i nekoliko riječi o Veležu koji je prošle sezone bh. prvenstvo okončao na trećem mjestu iza Borca i Sarajeva.

"Iako ne znamo puno o Veležu, znamo da će biti jaki i da se radi o pristojnoj ekipi. Nisam siguran da će biti na nivou Maribora. Ali važno je da ostvarimo dobar rezulat prije nego ih dočekamo u drugom meču", završio je Allen.

Susret na stadionu Grbavica čiji je početak zakazan za 20:30 će suditi turski arbitri na čelu sa Abdulkadirom Bitigenom. Na tribinama će se naći oko 5.000 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi oni koji žele na utakmicu morat će ispuniti jedan od sljedećih preduslova kada je u pitanju epidemiološka situacija.

-Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;
-Da je vakcinisan i revakcinisan
-Da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine
-Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h
-Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.