Dok su trenutne mjere na snazi

Želite na utakmice Premijer lige u Sarajevu? Može, ali sa testom ili potvrdom o vakcinaciji

Edmir Škorić

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić najavio je da će biti osigurano besplatno brzo antigensko testiranje za sve koji će pratiti utakmice na stadionima u Kantonu Sarajevo, dok su na snazi trenutne higijensko-epidemiološke mjere.

Utakmicama koje će se odigravati na podrčju Kantona Sarajevo navijači će moći prisustvovati ako imaju jednu od sljedećih potvrda:

– negativan antigenski test koji nije stariji od 24 sata,
– negativan PCR test ne stariji od 72 sata,
– potvrdu o primljenoj prvoj dozi vakcine od koje je proteklo najmanje 14 dana,
– potvrdu o revakcinaciji,
– potvrdu o prebolovanoj COVID-19 infekciji u posljednjih šest mjeseci.

Navijačima Veleža to je bilo neophodno jučer za utakmicu na Grbavici, a narednog četvrtka igra Sarajevo revanš protiv Milsamija na Koševu i navijači moraju da ispunjavaju jedan od gore spomenutih uslova, odnosno da posjeduju jednu od potvrda ako žele na tribine.

Takođe, ovo važi i za utakmice u Premijer ligi BiH i sve dok su na snazi trenutne higijensko-epidemiološke mjere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.