Istekao mu ugovor u Željezničaru

Gasal još nije potpisao, narednih nekoliko dana ključno · Saznajemo

Endin Čaušević

Hamza Gasal je u prošloj sezoni dobio priliku da debituje za prvi tim Željezničara.

Ovaj 18-godišnji fudbaler ponikao je u dresu Sarajeva, ali je u kadetskoj kategoriji odlučio da svoj put nastavi u ekipi Željezničara.

Gasal je prošle sezone debitovao za Plave s Grbavice i upisao je osam nastupa u Premijer ligi, te je postigao jedan pogodak i dodao dvije asistencije.

Sigurno je da se radi o fudbaleru koji je velika nada kluba s Grbavice, a očekuje se da će i naredne sezone biti dio prvog tima.

Međutim, njegov ugovor s ekipom Željezničara istekao je na kraju sezone, te se očekuje da Gasal potpiše novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako saznajemo narednih nekoliko dana će biti ključni. Gasal je razgovarao s čelnicima kluba oko novog ugovora, a u narednim danima bi sve trebalo biti dosta jasnije.

Gasal je nedavno debitovao i za mladu reprezentaciju naše zemlje za koju je upisao tri nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.