Bogata karijera

Neumoljivi Nikola Komazec pronašao novi klub

Edmir Škorić

Nekadašnji napadač Sarajeva Nikola Komazec ima još jedan inostrani angažman.

Bilo je ranije ove godine govora o njegovom povratku u Premijer ligu, no 33-godišnjak je zimus prešao u Slovačku, gdje je igrao za Košice, ali je ako slobodan igrač sada potpisao za klub naziva Kasetsart koji se takmiči u tajlanskoj ligi.

Srbijanski napadač je prije šest godina već igrao na Tajlandu, za Pattayu i Suphanburi. U bogatoj karijeri je igrao i za Hajduk Kulu, Petrolul, Maribor, Busan, Haugesund, South Chinu, Smouhu, Kitchee...

U Bosni i Hercegovini je ostao upamćen po igrama u FK Sarajevo 2013. godine kada je za nekoliko mjeseci pokazao da se radi o odličnom napadaču.

Upravo je s bordo klubom u sezoni 2013/14 osvojio Kup. Od ostalih uspjeha u karijeri, vrijedi istaći titulu s Mariborom i dva Kupa Slovenije. Jednom je bio prvak Hong Konga sa Kitcheeom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.