Savladali Derby u pripremnom meču

Trijumf Manchester Uniteda

Midhat Šljivak

Manchester United je pripreme za novu sezonu počeo pobjedom.

Crveni đavoli su u prvom pripremnom meču gostovali na Pride Parku protiv Derby Countyja, a na kraj je tim Ole Gunnara Solskjaera slavio pobjedu od 2:1.

United do vodstva stiže u 17. minuti. Mladi napadač Tahith Chong sjajno se snalazi pred golom domaćeg tima i postiže pogodak za 1:0.

Bilo je još dobrih prilika na obje strane u prvom poluvremenu, ali mreže su mirovale i na odmor se otišlo vodstvom Uniteda od 1:0.

Solskjaer je na poluvremenu napravio devet izmjena, a šansu za igru dobio je i mladi Urugvajac Facundo Pellistri, koji je u 59. minuti sjajno pogodio za 2:0.

Konačan rezultat ovog meča od 2:1 u 70. minuti postavio je iskusni napadač Colin Kazim-Richards.

Pripremni meč:

Derby - Manchester United 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.