Bivši bh. reprezentativac

Vedad Ibišević na Koševu

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Nekadašnji bh. reprezentativac Vedad Ibišević nalazi se danas na Koševu.

Slobodno vrijeme ovaj iskusni napadač odlučio je iskoristiti i pogledati utakmicu 1. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Tuzla Cityja.

Legendarni bh. napadač već je nekoliko mjeseci bez kluba nakon što je napustio ekipu Schalkea. Ima dosta slobodnog vremena, a već određeno vrijeme sa porodicom boravi u Bosni i Hercegovini.

Bez fudbala očigledno ne može. Nakon što je imao brojne aktivnosti sa mališanima u Tuzli, odlučio je danas doći u Sarajevo sa tribina stadiona Koševo pogledati utakmicu između FK Sarajevo i FK Tuzla City.

Ibišević se podsjetimo ranije povezivao sa dolaskom u redove Bordo tima, ali je on te navode odbacio.

"Nije realna opcija da zaigram u Premijer ligi BiH. Nije bilo dogovora sa FK Sarajevo", rekao je Ibišević prije nekoliko mjeseci za SportSport.ba.

Legendarni Plavooki bombarder iza sebe ima zaista bogatu evropsku karijeru koju je počeo u francuskom PSG-u.

Potom je igrao za Dijon i Aachen, a najbolje partije je pružao u redovima njemačkog Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan je od najboljih stranih napadača u historiji Bundeslige, a pored Hoffenheima igrao je još za Stuttgart, Hertu i Schalke.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastpio je 83 puta i zabio je 28 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.