Plavi poraženi u Tuzli

Željezničar poveo na Tušnju, pa stao: Tuzla City slavi još jednu veliku pobjedu!

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

U drugoj ujedno posljednjoj utakmici subotnjeg programa drugog kola Premijer lige BiH sastali su se Tuzla City i Željezničar. U jednoj dobroj utakmici slavio je domaći sastav rezultatom 2:1.

Mladi, borbeni i motivisani Željezničar zamalo je ostvario pobjedu protiv Borca u prvom kolu na Grbavici, a izabranici Tomislava Ivkovića su i večeras na Tušnju protiv dobre Tuzle ostavili dobar dojam, poveli s 1:0, ali nisu uspjeli da izbjegnu poraz. Mogu svakako da žale za propuštenim, a Tuzla City se nakon dva kola nameće kao jedan od glavnih kandidata u borbi za sami vrh.

Primljen gol Tuzlacima je naprosto dao vjetar u leđa, zaigrali su puno bolje, postigli dva gola i došli do pobjede. 

Subašić je u devetoj minuti želio da iznenadi Fejzića udarcem sa pola terena, ali njegov ambiciozni pokušaj ipak nije odsjeo u mreži. U 13. minuti Mešinović je u šansi, ali Blažević je blokirao i spasio goste.

Novu šansu bilježimo u 31. minuti. Beća je dobro i prizemno šutirao, ali Fejzić dobro brani, a nedugo nakon toga Mekić je slabo šutirao.

Do kraja prvog dijela Nukić kvari jednu dobru akciju Tuzlaka jer je loše centrirao, a Subašić u završnici prvog dijela puca iz slobodnog udarca pravo u Fejzića, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Drugo poluvrijeme nepreciznim udarcem otvara Nukić, a onda u 54. minuti Bojo tuče s 25 meetara, Fejzić krajnim naporom brani i loptu izbacuje u korner.

Uzbuđenje na drugoj strani, u 58. minuti, nakon udarca Šukilovića glavom poslije ubačaja iz kornera, lopta završava u rukama dobro postavljenog Bendera.

Najbolju šansu na meču imao je Bojo u 61. minuti, ali je veznjak Plavih nakon dodavanja Juričića iz neposredne blizine pucao pravo u Fejzića.

U 70. minuti je dosuđen penal za Željezničar. Gasal je šutirao, lopta pogodila Čelikovića u ruku, a sudija s potpunim pravom pokazao na bijelu tačku. Juričić je preuzeo odgovornost i pogodio za 0:1.

Radost Sarajlija trajala je svega nekoliko minuta. U 74. minuti Tuzlaci dolaze do izjednačenja. Nuhić je prošao i vratio loptu za Mirzada Mehanovića, koji u svom prvom nastupu u dresu Tuzle City postiže pogodak.

Jedan pogodak Tuzlaka je poništen zbog nedozvoljene situacije, iako je, čini se, sve bilo čisto, no svejedno su domaći uspjeli u 79. minuti doći do gola za pobjedu. Mehidić je ubacio, lopta dolazi do Nukića na drugoj strani, a kapiten domaćeg tima šutira i matira Bendera za veliko slavlje na Tušnju.

Pokušao se tim sa Grbavice do kraja vratiti, ali nije uspio, pa je Tuzla City ostvario novu veliku pobjedu protiv velikana iz Sarajeva. U prvom kolu je, podsjećamo, istim rezultatom pobijedio Sarajevo na Koševu.

U trećem kolu Željezničar na Grbavici dočekuje ekipu Posušja, a Tuzla City će na teško gostovanje kod Borca u Banjaluci i pokušaće da nastavi svoj sjajan niz.

Trenutno su na vrhu dva tuzlanska tima sa po šest bodova. Priliku za maksimalan učinak imaju još Velež i Leotar, koji igraju protiv Zrinjskog, odnosno Borca. Duel Borca i Leotara igra se sutra od 21 sat, dok je mostarski derbi odgođen za neki drugi termin.

FK Tuzla City - FK Željezničar 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Krpić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Doffo, Mehanović, Mešinović.

Željezničar: Bender, Malić, Subašić, Mujezinović, Juričić, Vrhovac, Drina, Blažević, Bojo, Beća, Mekić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.