Drugi put zaredom

Još jedna prestižna nagrada za Roberta Lewandowskog

Edmir Škorić

Poljski reprezentativac Robert Lewandowski proglašen je najboljim nogometašem u Bundesligi u izboru magazina Kicker.

Lewandowski je imao uspješnu sezonu, oborio je rekord Gerda Mullera postigavši čak 41 gol u Bundesligi, a njegov Bayern je osvojio novu titulu.

Ukupno je u svim takmičenjima Lewandowski igrao u 40 utakmica i u njima je postigao 48 golova.

Njemački novinari su ga proglasili najboljim igračem sezone. Dobio je daleko najviše glasova, ostavivši iza sebe saigrača Thomasa Mullera i napadača Borussije Dortmund Erlinga Haalanda.

"Znam koliko je to velika čast. To je razlog da budem ponosan i sretan jer se ova nagrada rijetko osvaja dva puta zaredom", kazao je Lewandowski, koji je još uvjerljivije stigao do laskavog priznanja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.