Foto: FK Sarajevo

Bordo klub pobijedio sa 2:0

Sarajevo slavilo na Mokrom Docu protiv Posušja

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su u gostima pobijedili Posušje sa 2:0 u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaći su zaprijetili prvi u današnjoj utakmici i to u drugoj minuti kada je Lauš pokušao, ali lopta odlazi preko gola Sarajeva. Na drugoj strani dvije minute kasnije uzvratio je Bagarić, ali ostalo je 0:0.

Posušje prijeti ponovo u 14. minuti nakon što je Vranjić šutirao, no Dizdarević je siguran. Na drugoj strani već u narednom napadu Sarajevo je uspjelo da zatrese mrežu domaćih.

Bagarić je izašao sam ispred golmana i poslao loptu u mrežu Posušja, ali je pomoćni sudija signalizirao da je bio u nedozvoljenoj poziciji, te pogodak na kraju nije priznat.

Sarajevo je imalo dobru šansu i u 23. minuti. Po desnoj strani dobro je prošao Bodul i centrirao u sredinu, ali nikog od igrača Sarajeva nije bilo u petercu da pošalje loptu u mrežu domaćih.

Deset minuta kasnije nova šansa za goste s Koševa. Bagarić je spustio loptu za Bodula koji šalje prizeman udarac, ali Baćak to brani.

Međutim, Sarajevo je u 39. minuti uspjelo da dođe do prednosti. Dupovac je poslao jednu loptu u kazneni prostor Posušja, gdje se sjajno snašao Cmiljanić koji loptu posprema u mrežu za vodstvo svog tima od 1:0.

U samom finišu prvog dijela po jedna dobra šansa za obje ekipe. Posušje je zaprijetilo preko Lauša koji šutirao ravno u Dizdarevića, a na drugoj strani u šansi je bio Cmiljanić koji ovaj put nije uspio da postigne pogodak.

Početkom drugog dijela prvu šansu imali su domaći. S velike udaljenosti pokušao je Landeka, a lopta je otišla tik pored gola Sarajeva. Gosti prijete prvi put u 59. minuti preko Bagarića koji je pokušao s distance, ali gola nije bilo.

No, u 72. minuti meča sve je bilo jasno jer je Sarajevo uspjelo da dođe do drugog gola. Nakon kornera Palić je pogodio prečku, a lopta se nakon toga nezgodno odbija od nogu Ljubića koji matira svog golmana i to je bilo 2:0 za bordo klub.

Do kraja utakmice Posušje je pokušalo da se nekako vrati na meč, ali to nisu uspjeli, te je Sarajevo slavilo na Mokrom Docu sa 2:0.

Sarajevo sada ima tri boda iz dvije utakmice, dok je za Posušje ovo bio drugi vezani poraz u novoj sezoni Premijer lige naše zemlje.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Posušje - Sarajevo 0:2 (Cmiljanić 39', Ljubić ag. 72')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Baćak, J. Barišić, T. Barišić, Vranjić, Bešlić, Landeka, Leko, Begić, Brekalo, Lučić, Lauš.

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Đokanović, Bodul, Cmiljanić, Bagarić, Kurdić, Dupovac, Sušić, Fanimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.