Oruč nakon pobjede u Posušju

Oruč: Rezultat se uvijek piše, ranije smo imali po 15 šansi, a gubili smo utakmice

Endin Čaušević

Sarajevo je danas u gostima pobijedilo ekipu Posušja sa 2:0 u meču 2. kola Premijer lige BiH.

Nakon poraza u prošlom kolu od Tuzla Cityja (1:2) ekipa Sarajeva danas je uspjela da dođe do tri boda na Mokrom Docu.

Bordo klub poveo je u 39. minuti utakmice kada je mrežu domaćeg tima zatresao Cmiljanić.

Konačan rezultat u ovoj utakmici postavljen je u 72. minuti. Nakon kornera Palić je pogodio prečku, a lopta se nakon toga nezgodno odbija od nogu Ljubića koji matira svog golmana i to je bilo 2:0 za bordo klub.

Nakon utakmice izjavu za Moja TV dao je pomoćni trener Sarajeva, Abdulah Oruč, koji je i danas bio na klupi bordo kluba umjesto Gorana Sablića.

"Bilo je situacija kada smo igrali dobro, a nismo imali pozitivan rezultat. Rekli smo u najavi da ćemo učiniti sve da dođemo do dobrog rezultata. Protiv Tuzla Cityja statistika je bila na našoj strani, a mi smo izgubili", počeo je Oruč i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo iznenađeni igrom Posušja jer smo uradili skauting. Ovo im je prvi meč na domaćem terenu u Premijer ligi nakon 12 godina i znali smo da će biti motivisani tako da nas nisu iznenadili".

"Odigrali su dobro, a mi nismo odgovorili u nekim momentima kako treba, ali u cjelini smo zalaganjem i željom zaslužili ovaj pozitivan rezultat. Rezultat se uvijek piše, ranije smo imali po 15 šansi i gubili, ali danas je drugačije i to je fudbal".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.