Foto - EPA

Konkurencija za bh. fudbalera

Loše vijesti za Ćivića: Ferencvaroš dovodi lijevog beka Dinama

Midhat Šljivak

Mađarski prvak Ferencvaroš uskoro bi mogao dobiti novo pojačanje.

Novi član mađarskog kluba mogao bi postati 24-godišnji lijevi bek Marijan Čabraja, trenutni fudbaler zagrebačkog Dinama.

Rukovodstvo Fernecvaroša i Dinama dogovaraju posudbu ovog fudbalera. Uskoro bi posao trebao biti kompletiran, a Mađari će, pišu hrvatski mediji, za ovu posudbu izdvojiti 200.000 eura.

Također, Ferencvaroš će imati mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone i to za cifru od 1.2 miliona eura.

Dolazak Čabraje u Ferencvaroš sigurno neće dobro doći reprezentativcu Bosne i Hercegovine Eldaru Ćiviću, koji je već dvije sezone prvi izbor mađarskog kluba na poziciji lijevog beka.

Tako je i na početku ove sezone. Ćivić je odigrao tri utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka i upisao je dvije asistencije. Ipak, i pored dobre igre donijeta je odluka da se angažuje još jedan lijevi bek i to će po svemu biti Čabraja.

Reprezentativac BiH je član mađarskog velikana od jula 2019. godine, a u klub je stigao za cifru od milion eura iz redova Sparte iz Praga.

Marijan Čabraja je karijeru počeo u Dinamu. Nikad nije dobio pravu šansu u prvom timu, pa je kao slobodan igrač 2018. godine otišao u Goricu.

Nakon što se pokazao u redovima Gorice Dinamo ga je vratio u svoje redove u februaru ove godine i za hrvatskog prvaka je odigrao ukupno 14 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.