Meč petog kola Premijer lige

Okršaj na Grbavici: Poznati sastavi Željezničara i Rudara

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas igraju na svom terenu protiv Rudara iz Prijedora u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar ima ulogu favorita u današnjoj utakmici i jasno je da navijači sarajevskog kluba priželjkuju pobjedu protiv ekipe iz Prijedora.

Plavi s Grbavice današnju utakmicu dočekuju nakon poraza u prošlom kolu od Zrinjskog (3:0), dok Rudar u Sarajevo stiže nakon poraza od Sarajeva (0:2).

Nakon četiri odigrana kola oba kluba imaju po četiri osvojena boda i sigurno je da će oba tima danas u meč ući kako bi ostvarili što bolji rezultat.

Utakmica na Grbavici između Željezničara i Rudara igra se od 18 sati, a treneri oba tima saopštili su početne sastave.

Željezničar: Bender, Malić, Kosorić, Vrhovac, Blažević, Bojo, Subašić, Mujezinović, Mekić, Zdunić, Juričić.

Rudar: Šćekić, Halilović, Sadiku, Pekija, Pavlović, Santos, Mandić, Dojčinović, Zekanović, Jakupović, Redžić.

Zanimljivo je da su Željezničar i Rudar igrali prije mjesec dana na Grbavici i da je to bila generalna proba za oba kluba pred početak nove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tada je pobjedu upisao Željezničar koji je slavio sa 2:1 golovima Juričića i Bekrića, dok je jedini strijelac za ekipu iz Prijedora bio Smajić.

Podsjećamo, glavni sudija večerašnje utakmice je Dražen Marić iz Bijeljine, a njegovi pomoćnici su Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Amel Novalić (Doboj). Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.