Sjajna reprezentativka BiH

Nezapamćena dominacija: Za Jones je dovoljan i jedan izlazak na parket

Admin Čaušević

Nova sedmica je donijela novo priznanje za reprezentativku BiH u košarci, sjajnu Jonquel Jones. 

Naime, Jones je po četvrtvi put ove sezone izabrana za košarkašicu sedmice Istočne konferencije. Za to joj je bio dovoljan jedan izlazak na parket.

U prošloj sedmici Jones je nastupila u samo jednom meču. Igrala je u pobjedi nad Washingotn Mysticsima rezultatom 85:75.

Sa 31 poenom i 14 skokova izjednačila je rekord karijere te upisala čak 14. double-dobul u sezonu. Imala je još tri bloka i dvije ukgradene lopte.

Sa prosjekom od 20.3 poena po meču, 11 skokova, i učinkom šuta od 38.3 % reprezentativka BiH je među najozbiljnijim kandidatima da osvoji MVP nagradu.

Inače, Connecticut Sun za kojeg nastupa Jones trenutno ima najbolji omjer lige (21:6). Naredni meč igraju u srijedu na gostovanju kod Dallas Wingsa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.