Porodica Gudjohnsen

Otac igrao u Barceloni, a Andri i njegov brat velike nade Real Madrida

Edmir Škorić

Član omladinskog tima Real Madrida Andri Gudjohnsen (19) nedavno je debitovao za seniore Islanda, te je postigao pogodak u remiju protiv Sjeverne Makedonije.

Talentovani Andri je treća generacija u porodici Gudjohnsen koja je postigla gol u nacionalnoj vrsti. Prije njega učinio je to njegov daleko poznatiji otac Eidur, nekadašnji napadač Chelseaja, a sve je počelo od njegovog djeda djeda Arnora.

Andri je rođen u Londonu 2002. godine dok je još bio član Chelseaja, ali ni u jednom trenutku se nije dovodilo pod pitanje za koga će igrati u budućnosti.

U Real Madridu zadovoljno trljaju ruke nakon što je oduševio igrom i golom protiv Sjeverne Makedonije, a koliko mu vjeruju najbolje pokazuje podatak da ga je trener Carlo Ancelotti uvrstio na rezervni spisak igrača za Ligu prvaka.

Zanimljivo da je i njegov mlađi brat Daniel također dio omladinskog pogona Real Madrida, iako je Gudjohnsen svojevremeno nosio dres Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.