Foto: FK Borac

Bošnjak novo pojačanje Banjalučana

Prošle sezone bio na meti Getafea, a sada odlučio da potpiše za Borac · Zvanično

Endin Čaušević

Banjalučki Borac iznenadio je sve odlukom da raskine ugovor s nekoliko prvotimaca.

Kako je SportSport.ba jučer objavio čelnici Borca odlučili su postići sporazumni raskid saradnje s trojicom prvotimaca, te je potvrđeno da Siniša Dujaković, Dejan Uzelac i Đorđe Ćosić više nisu članovi ovog kluba.

U Borcu očito nisu zadovoljni kako su otvorili novu sezonu Premijer lige u kojoj banjalučki klub brani titulu prvaka Bosne i Hercegovine, te su napravili nekoliko promjena u igračkom kadru.

Nakon jučerašnjih odlazaka iz Borca danas je banjalučki klub ozvaničio i novo pojačanje za nastavak sezone.

Naime, iz Borca su potvrdili da je novi igrač ovog kluba Strahinja Bošnjak koji stiže u klub kao slobodan igrač.

Ovaj 22-godišnji defanzivac je rođen u Banja Luci, ali je djetiljstvo proveo u Kraljevu i nakon toga prošao je omladinsku školu Partizana. Također, igrao je i za mlađe selekcije Srbije.

Iz Borca su saopštili da je Bošnjak bio prošle sezone na korak od prelaska u španski Getafe, ali na kraju od toga nije bilo ništa i odlučio je sada da karijeru nastavi u Borcu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bošnjak je ponikao u Partizanu, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Teleoptik, Zemun, Kolubaru i Voždovac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.