Abdulah Oruč nakon meča u Mostaru

"Nije isključeno da i u budućnosti igramo u ovoj formaciji, Sablić je zadovoljan igrom i rezultatom"

Midhat Šljivak

Sarajevo je u 8. kolu Premijer lige BiH remiziralo sa Veležom (1:1).

Velež je poveo golom Brandaa u 49. minuti, a pet minuta kasnije izjednačio je Halid Šabanović i to je bilo konačnih 1:1.

Nakon utakmice govorio je trener Sarajeva Abdulah Oruč koji je zadovoljan osvojenim bodom, ali i činjenicom da je u ovom meču Bordo tim imao mnogo širi roster na raspolaganju.

"Povećan je roster, imali smo više mogućnosti. Svakoj ekipi treba širina i vjerujem da ćemo i uskoro još više profitirati jer imamo još igrača koji još uvijek ne mogu da igraju", rekao je Oruč.

Sarajevo je večeras odigralo meč u formaciji 3-4-3, a Oruč ističe da je stručni štab procijenio da klub ima igrače za ovakav način igre.

"Procijenili smo da je najbolje sa ovim igračima da igramo sa trojicom u zadnjoj liniji. Igrali smo 3-4-3 i ništa nije isključeno i da u budućnosti igramo ovako. Svaki sistem ima svoje dobre i loše strane. Nije zacementirano da ćemo igrati i dalje u ovoj formaciji."

U ovom meču Bordo klub ponovo sa klupe nije vodio glavni trener Goran Sablić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Popričali smo nakon utakmice. Sablić je zadovoljan rezultatom. Nema nikakvih primjedbi na ovo gostovanje i igru", rekao je Oruč.

Sarajevo u 9. kolu Premijer lige na Koševu čeka ekipu Leotara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.