Promjene na Koševu

Prvi potez čelnika FK Sarajevo: "Milion eura za novu eru u poslovanju kluba"

Endin Čaušević

Jučer je održana Skupština FK Sarajevo na kojoj je klub dobio novog predsjednika, ali i nove članove Upravnog i Nadzornog odbora.

Za novog predsjednika izabran je Ismir Mirvić koji je na ovo mjesto došao umjesto Damira Kasuma. Hajrudin Kapetanović ostao je u novom Upravnom odboru kluba, dok je Elvir Lemeš otišao iz istog. U novi Upravni odbor ušla je i Jasmina Suljović.

Imenovan je Nadzorni odbor koji čine Adrian Cottman, poslovni partner Ismira Mirvića, Jaleel Rasheed kao predstavnik Vincenta Tana i predsjednik NO, te Merisa Peco - Čukurija, dugogodišnja uposlenica kluba u sektoru finansija.

S Koševa su se odlučili oglasiti danas nakon jučerašnje Skupštine, a Mirvić i Vincent Tan su otkrili da je prvi potez "upumpavanje" milion eura u bordo klub kao početak nove ere.

"Nakon jučerašnje uspješne Skupštine kojom su ozvaničeni novi Upravni i Nadzorni odbor FK Sarajevo, novi većinski nosioci glasačkih prava danas su posljednjom uplatom u visini od milion eura osigurali izmirenje svih zaostalih dugovanja prema svim uposlenicima Kluba koja se tiču plata i doprinosa. Ovim transferom završio se period finansijske neizvjesnosti, te se otvorilo novo poglavlje u kojem će riječ investicije zamijeniti riječ donacije.

'Želimo čist novi početak. Želimo vrhunsku radnu atmosferu svih kojima je Klub u srcu. Svjesni smo da kad ljudi imaju neriješena egzistencijalna pitanja ne daju svoj maksimum. U novoj eri želimo mijenjati politiku poslovanja od donacija za osnovne tekuće troškove do inovativnih ideja i rješenja koja će Klub dovesti do samoodrživosti', ističu Tan i Mirvić.

Kako ističu pored novca, u Klub su uložili i vrijeme i poslovne kontakte i žele da vremenom postane najpoželjniji poslodavac i klub koji će pored očekivanih rezultata na terenu i na poslovnom planu postavljati nove standarde. 'Znamo da za sve treba vrijeme. Zato nakon ovog teškog perioda trebamo da još definiramo neke detalje i ubrzo predstavimo svoju jedinstvenu viziju i strategiju za razvoj Kluba', ističu zvanično novi većinski nosioci glasačkih prava.

'Posebno nam je važno da smo pred derbi riješili veliki finansijski problem, kako bismo u srijedu uživali na tribinama i nadamo se, slavili na domaćem terenu', ističu Tan i Mirvić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, tokom ove sedmice Mirvić će se upoznati sa uposlenicima, prvim timom i stručnim štabom, predstavnicima sponzora i brojnim partnerima Kluba. Bit će to prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, kao i jačanje timske atmosfere", objavilo je Sarajevo.

Iz FK Sarajevo nije objavljeno da li je novac uplaćen kao pozajmica klubu ili se radi o investiciji bespovratnih sredstava.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.