Domaći navijači prekinuli meč

Već danas zasjedaju komisije NS BiH, šta će biti sa utakmicom u Mostaru? · Saznajemo

Samir Mlaćo

Mnogo bure donio je meč Veleža i Borca.

Susret je na kraju prekinut kada su utrčali domaći navijači, a gosti su u tim momentima vodili 2:0.

Domaći su bili nezadovoljni suđenjem Sabrije Topalovića koji je nakon prvog dijela sa svojim pomoćnicima ispraćen povicima 'lopovi, lopovi'.

Jasno je da Velež očekuje žestoka kazna, a kako saznaje SportSport.ba, večeras zasjeda Takmičarska i Disciplinska komisija NS BiH.

Biće to vanredna sjednica, a fokus će bit na meč u Mostaru i nemile scene.

To će ustvari biti jedina tačka dnevnog reda.

Velež može da bude žestoko kažnjen, no to će naravno odlučiti nadležni organi u Nogometnom savezu BiH, a evo kakvi sve ishodi mogu da budu:

- Ako se na stadionu, ili neposredno van stadiona za vrijeme igre, prije i poslije igre, dogode neredi koji su ugrozili fizički integritet učesnika utakmice ili uzrokovali veću materijalnu štetu na stadionu, a organizator utakmice nije preduzeo mjere da spriječi nerede ili ih nije preduzeo u dovoljnoj mjeri, biće kažnjen:

a) klub, novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM,

b) sportski radnik kao odgovorno lice u klubu, novčanom kaznom najmanje 500 KM.

(2) Ako se prekršaj iz st. 1 ovog člana okvalifikuje kao teži prekršaj ili ako se
ponovi, biće kažnjen:

a) klub, oduzimanjem od tri do devet bodova, odnosno od tri do devet negativnih bodova i novčanom kaznom od 5.000 KM do 10.000 KM,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

b) sportski radnik kao odgovorno lice u klubu, zabranom vršenja funkcije od jedne godine do dvije godine.

(3) Ako su neredi poprimili veću masovnost i prozrokovali takvu materijalnu štetu pa je došlo do uznemirenja sportske i društvene javnosti i opšte osude, uz izrečene kazne iz st. 1 i 2, ovog člana, može se izreći kazna zabrane igranja pred gledaocima ili zabrana igranja na određenom stadionu ili stadionima određenog područja i to, u oba slučaja od dvije do šest utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.