Mostarcima oduzeta tri boda

FK Velež smanjena kazna, ali ne značajno · Saznajemo

Edmir Škorić

Apelaciona komisija Nogometnog saveza BiH je danas na sastanku donijela odluku.

Prvobitno je FK Velež kažnjen s oduzimanjem tri boda zbog nereda na i nakon utakmice protiv Borca.

Osim toga, predsjednik Mostaraca Šemsudin Hasić suspendovan je na dvije godine, dok je klub pretrpio i novčanu kaznu od 10.000 KM te je stadion Veleža suspendovan na šest utakmica. Rođeni su se žalili, a danas su najzad saznali rezultate i nikako ne mogu da budu sretni ishodom. 

Naime, Apelaciona komisija je odlučila da ostane 3:0 registrovano u korist Borca, novčana kazna je sada 6.000 KM i  šest utakmica bez publike. Kazna Hasiću je smanjena na 1,5 godinu.Ostaje i na snazi oduzimanje tri boda.

Podsjetimo, duel Veleža i Borca je prekinut nakon što su u teren utrčali domaći navijači kod rezultata 0:2 nezadovoljni suđenjem, a kasnije je zapaljen automobil u kojem se nalazio i sudija Sabrija Topalović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.