Problemi za tim Husrefa Musemića

FK Tuzla City desetkovan pred meč s Borcem

Edmir Škorić

Tuzla City je jučer doživio poraz od 2:1 na Grbavici od ekipe Željezničara.

Željezničar je odmah poveo na startu nakon kornera kada je sam ispred Fejzića ostao Vrhovac i s pet metara pogodio za 1:0.

Potom su Plavi preuzeli inicijativu i pleli mrežu oko gola domaćina. Prvo je Mešinović šutirao sa 12 metara ali su to domaći izblokirali, a u istom napadu nakon centaršuta Mišića gol pogađa Krpić, ali sudije signaliziraju ofsajd. Pred kraj prvog poluvremena u gužvi pred golom Fejzića najbolje se snalazi Zdunić za 2:0.

U nastavku utakmice Plavi dodatno pojačavaju tempo sto je rezultiralo golom, kada se u 66.minuti Džafić sjajno oslobodio svojih čuvara i prizemnim udarcem pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim poraza, Tuzla City je za duel s Borcem u Banjaluci, koji se igra u srijedu, ostala bez povrijeđenog Šukilovića, ali i Čelikovića, Džafića i Mišića, koji su zadobili treće kartone u duelu sa Željezničarom.

Tuzlaci su dosta dugo držali prvu poziciju, ali u posljednje vrijeme su posustali, pa su trenutno s 26 bodova drugi na tabeli, dok lider Zrinjski ima 30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.