Rođeni maksimalno ozbiljno u Kupu

U Veležu pred utakmicu Kupa ništa ne prepuštaju slučaju

Admin Čaušević

Velež je već iza sebe ostavio ligaški duel s Rudar Prijedorom (2:2) i maksimalni fokus je na utakmici Kupa BiH. 

Rođeni će u osmini finala igrati protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplje, inače ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa Jug.

U mostarkom timu ništa ne prepuštaju slučaju, iako za protivnika imaju ekipu iz trećeg ranga bh. fudbala susret je shvaćen maksimalno ozbiljno.

Feđa Dudić i pomoćnici definitivno neće potcijeniti protivnika te su svjesni da ulogu favorita moraju potvrditi na terenu.

Dudiću se u tim nakon odrađene suspenzije vraćaju Slaviša Radović, Samir Radovac i Haris Ovčina te je konkurencija u timu u odnosu na meč s Rudarom značajno veća.

Velež je prošle sezone zaustavljen u osmini finala protiv Širokog Brijega, dok će ove sezone cilj biti definitivno da se prezimi u Kupu te uđe u samu završnicu ovog takmičenja.

Inače, u Gornjem Vakufu/Uskoplju vlada veliki interes za ovaj susret pa se očekuje da tribine na stadionu Košute budu itekako ispunjene.

Susret se igra u srijedu od 14:30. Glavni sudija susreta je Frano Jelić iz Širokog Brijega, a posmatrač suđenja Sead Kulović iz Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.