Foto: HNK Hajduk (hajduk.hr)

Novi izazov u karijeri i životu

Kepčija dobio zanimljivu funkciju na Koševu: Kreće potraga za brojnim ljudima u sportskoj strukturi

Edmir Škorić

Ivan Kepčija imat će zanimljivu funkciju u Fudbalskom klubu Sarajevo, ali i puno posla.

Njega je na Koševo doveo novi investitor u Sarajevu Ismir Mirvić.

"Paralelno ćemo razvijati sportski i komercijalni dio kluba. Sa sportske strane smo zaposlili Ivana Kepčiju, čovjeka koji je to radio u Europi posljednjih deset godina. Kepčija će složiti tim svojih ljudi i imati ovlasti oko omladinskih kategorija i prvog tima", rekao je Mirvić.

Tako će bivši sportski direktor Hajduka pokušati da pomogne u razvoju Sarajeva, naročito u sportskom segmentu. Iako se smatralo da je dobio posao kao sportski direktor, saznajemo da će na Koševu obnašati ulogu savjetnika za sport vlasničke grupacije.

Kepčija će involviran u neke druge projekte zbog čega nije želio da bude imenovan sportskim direktorom, s obzirom da takva funkcija zahtijeva potpunu uključenost, a on to trenutno nije u mogućnosti.

Šta će biti njegov posao u Sarajevu?

Prema saznanjima portala SportSport.ba, osnovni mu je zadatak da pronađe ljude u sportskoj strukturi koji trenutno nedostaju, a tu se misli najprije na sportskog direktora i direktora Akademije FK Sarajevo.

Takođe, Kepčija će tražiti skaute, analitičare i drugo osoblje koje će na razne načine pomoći Bordo timu da rezultatski napreduje i da u budućnosti ostvaruje najveće ciljeve, a to je osvajanje trofeja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uostalom, jedan od Kepčijinih zadataka je da pomogne u implementaciji kvalitetnih procesa selekcije i njenog razvoja.

Kepčija je bio sportski direktor Hajduka od decembra 2019. do novembra 2020. godine. S klubom se rastao sporazumno nakon što je predsjednik Lukša Jakobušić preuzeo Hajduk. Rođen je 1982. u Puli i završio je dva fakulteta, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary’s College of California. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.