Trud i rad se isplate

Nedavno skupljao lopte na utakmicama, sada potpisao ugovor s FK Velež

Admin Čaušević

FK Velež tokom cijele polusezone muku muči sa "zaštičenim godištima" pa nije iznenađenje što u mostarskom klubu nastoje podmladiti igrački kadar.

Nakon što su prošle godine iz Premijer lige ispali juniori Veleža i u omladinskim selekcijama je napravljen zaokret pa je šef škole fudbala postao Anel Karabeg.

Upravo je Karabeg predložio da ugovor sa Veležom potpiše talentovani Ajdin Drina, a trener prvog tima Feđa Dudić je uvažio taj prijedlog.

Mostarski klub je danas saopštio da je Drina potpisao ugovor, a priliku da debituje imat će u subotu na gostovanju kod Sarajeva, kluba gdje je proveo jedan dio karijere.

"Drina je rođen 22.03.2004. godine u Sarajevu. Ponikao u FK Radnik iz Hadžića, u FK Velež je došao iz FK Sarajevo 26.02.2021. godine. Po vokaciji je igrač sredine terena. U prošloj sezoni 2020/21 nastupao je za selekciju kadeta i juniora, a u ovoj sezoni postigao je 5 golova za juniore koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug", saopšteno je iz mostarskog kluba.

Interesantno da je na posljednjoj domaćoj utakmici Veleža protiv Širokog Brijega ovaj 17-godišnjak bio zadužen za sakupljanje lopti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sudbina je htjela da desetak dana potpiše i ugovor te možda i neočekivano tako brzo dobije priliku da se upozna sa seniorskim fudbalom.

Inače, juniori Veleža su polusezonu završili na prvom mjestu sa 37 bodova te ukoliko nastave u ovom tempu i na proljeće sigurno će razigravati za plasman u omladinsku Premijer ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.