Zvijezda Bayerna u problemu

Odbijao je vakcinu, zarazio se, a sada trpi teže posljedice koronavirusa

Eldar Ganibegović

Fudbaler Bayerna, Joshua Kimmich, našao se u centru pažnje javnosti prije otprilike mjesec i po jer je odbio da se vakciniše protiv koronavirusa.

"Svjestan sam, naravno, svoje odgovornosti, poštujem sve higijenske mjere i testiram se svaka dva do tri dana, ali svako treba odlučiti za sebe. Ipak, ja nisam ni poricatelj COVID-a ni antivakser. Također ne tvrdim kategorički da se uopće neću vakcinisati. Vrlo je moguće da u budućnosti promijenim mišljenje, ali trenutno nisam za vakcinaciju", rekao je Kimmich u oktobru mjesecu.

Kraljem novembra ovaj fudbaler je bio pozitivan na koronavirus, a sada trpi njegove teže posljedice.

"Drago mi je da mi je karantin završen. Dobro se osjećam, ali zbog problema s plućima još uvijek ne mogu da treniram. Proći ću rehabilitacioni program i jedva čekam da se vratim u januaru. Do tada se nadam da će ekipa i bez mene bilježiti pobjede", rekao je Kimmich.

Kimmichov izbor i insistiranje da se ne vakciniše izazvao je dosta bure u Njemačkoj, a čak ga je javno prozvao i tamošnji ministar unutrašnjih poslova, kazavši da šalje negativnu poruku u javnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.